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수확량:
3 인분
준비 시간:
10 분
조리 시간:
30 분
식사 타입:
메인 요리
점심 식사
평가:
Average FatSecret member ranking FatSecret회원 평균평점
작성이: adventurelisa

Lentil & Coconut Milk Curry

A delicious and easy to make vegetarian curry, perfect for vegan guests too.

재료

조리법

  1. Drain and rinse lentils.
  2. Dice onion and fry in a little oil on low heat. Add minced, fresh ginger. Stir regularly and cook until onion begins to turn translucent, about 10 minutes. When you add the ginger, also add a dash of crushed, dry red chillies.
  3. Add curry powder to the onions. Cook for a minute or two to form a dry, spicy mixture.
  4. Add coconut milk and tomatoes. Stir well.
  5. Add lentils and simmer for 20 minutes. Stir occasionally.
  6. Serve with brown rice, quinoa or on a bed of spinach. Garnish with coriander.
  7. Note: variations include adding 1/2 a vegetable stock cube or one 'stock pot' during the simmering stage. If you like garlic, add some. Use tomato paste instead of the canned tomatoes. Incorporate spinach by adding 2 handfuls of leaves no more than 5 minutes before the end of the cooking time.
108분 회원님들께서 이 요리법을 요리책에 추가하셨습니다.
 

평가 
Can you use the regular dried lentils for this?
user vote
2016년 01월 19일 작성이: GettingThinnerAndFitter
Excellento!!!! Easy to make
user vote
2013년 12월 29일 작성이: purple viljoen

     
 

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최신 요리법

작성이: moonstar93
바삭하고 맛있고 무설탕.
작성이: seony7
간단하고 만들기 쉽고 맛있는.
작성이: jihyun.mah
간단하고 맛있고 요리도 쉽고.
작성이: 혭삐이
부드럽고 푹신하고 맛있어요.

요리법 제출

영양 요약:

Lentil & Coconut Milk Curry의 1인분에는 259칼로리가 있습니다.
칼로리 분석: 66% 지방, 25% 탄수화물, 9% 단백질.

영양 정보
서빙 사이즈
서브 당
서브 당
열량
1084 kJ
259 kcal
탄수화물
16.83g
설탕당
5.35g
단백질
6.11g
지방
19.71g
포화지방
16.979g
다불포화지방
0.309g
불포화 지방
0.947g
콜레스테롤
0mg
식이섬유
6.7g
나트륨
249mg
칼륨
376mg
13%
RDI기준*
(259 cal)
13% 일일권장
칼로리 분석:
 
탄수화물 (25%)
 
지방 (66%)
 
단백질 (9%)
*일일권장에 따른 2000칼로리

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